Kung Fu Panda 2
Typ:
film
Žánr:
komedie, akční, rodinný, animovaný
Délka:
90 min
Motto:
Dvojnásobně pandastické
Země:
USA, 2011
Nejlínější tvor pod sluncem chlupatý pandí chlapík Po, překonal sám sebe, naučil se kung fu a zachránil rodné údolí před zlosynem Taj Langem. Tady by mohl jeho osud skončit, kdyby se z filmu Kung Fu Panda nestal celosvětový fenomén. Klenot, který...

Popis

Nejlínější tvor pod sluncem chlupatý pandí chlapík Po, překonal sám sebe, naučil se kung fu a zachránil rodné údolí před zlosynem Taj Langem. Tady by mohl jeho osud skončit, kdyby se z filmu Kung Fu Panda nestal celosvětový fenomén. Klenot, který se zařadil po bok toho nejlepšího, co studio DreamWorks vyprodukovalo, tedy zlobra Shreka a zvířátek z Madagaskaru, si prostě říkal o pokračování. Na druhou stranu – v Poově životě je stále co odhalovat. Například – přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že je jeho tatínkem houser?

Po by si možná tyto otázky taky začal klást, kdyby na to ovšem měl čas. Sotva se usadil prach po jeho souboji s tygrem Taj Langem, objevil se na obzoru nový padouch. Nenechte se zmást tím, že se Lord Shen skrývá v kůži bílého páva. Jeho ambicí je ovládnout celou Čínu a zlikvidovat přitom i bojové umění kung fu. K tomu mu má pomoci armáda krvežíznivých vlčích pomocníků a mocná tajná zbraň. Po celé zemi mizí věhlasní mistři kung fu a Po se spolu s Pěti postrachy (připomínáme, že jde o Tygřici, Jeřába, Kudlanku, Opičáka a Zmiji) vydává na nelehkou misi, hodnou věhlasu Dračího bojovníka.

Jak sám říká: „Přece nenechám zničit něco, co jsem se právě naučil!“ Pokud uspěje, odměnou mu bude nejen další hrdinský kousek na kontě, ale i rýsující se skládačka střípků vlastní minulosti, které – Světe div se! – naznačují, že jeho tatínek asi doopravdy nebyl houser.
„V prvním díle jsme zjistili, že hrdinou se může stát každý, bez ohledu na výšku a váhu. Ve druhém se dozvíme, že osud nám přivádí do cesty jak osoby, které nám pomáhají, tak i ty, které nám naopak ubližují, vše proto, abychom dokázali naplno využít vlastní potenciál,“ říká režisérka Jennifer Yuh.

Podle scenáristy Jonathana Aibela je na příběhu patrné, že pokračování nevzniklo jen jako reakce na očekávaný úspěch prvního dílu, ale jako logické a organické vyústění energie, kterou scenáristický tým jedničce věnoval. „Měl jsem obrovskou radost, že mi DreamWorks nabídli pracovat na pokračování, o to větší, že se vrátil kompletní tým. Komunikace byla proto mnohem jednodušší a navíc jsme se nemuseli tolik věnovat budování prostředí a jednotlivých charakterů. To všechno už jsme měli, a tak jsme se o to pustili do příběhu a do akčních scén,“ vysvětluje Aibel. Dodejme jen, že hlubšího příběhu a větší akce si v pokračování Kung Fu Pandy užijeme i ve 3D.