Krvavá pláž
Typ:
film
Žánr:
drama, válečný
Délka:
105 min
Země:
USA, 1967
Americká vojska vtrhnou na břeh ostrova obsazeného Japonci a snaží se dostat do vnitrozemí. Mezitím jejich nepřítel plánuje protiútok. Vojáci na obou stranách jsou pronásledováni vzpomínkami na domov a děsivými a nepříjemnými představami, co je...

Popis

Americká vojska vtrhnou na břeh ostrova obsazeného Japonci a snaží se dostat do vnitrozemí. Mezitím jejich nepřítel plánuje protiútok. Vojáci na obou stranách jsou pronásledováni vzpomínkami na domov a děsivými a nepříjemnými představami, co je může v boji potkat Americké jednotky zahájily vylodění na jedné z japonských pláží, jednotky sice postupují, ale jsou pod silnou palbou nepřítele. Jeden z vojáků, Mouse, nemá sílu se zvednout, má ustřelenou ruku, ale musí jít podle rozkazu dál. Původně určeným směrem však jít nemohou, zvolí proto jinou cestu.

Ani ta se neobejde bez ztrát na životech, ale první cíl zneškodní a pokračují dál. Musí jít džunglí, většina vojáků viděla poprvé někoho zraněného či mrtvého, jsou vyděšení a uvědomují si, jak blízko jsou k smrti. Hovoří mezi sebou o tom, jaké zranění či smrt je lepší. Konečně se dostanou na stanoviště, kde si mohou chvíli odpočinout. Velitel McDonald pošle Dominga s Honeywellem a ještě se dvěma muži na průzkum a pokud možno zajmout nějaké zajatce. Sám se na chvíli ponoří do vzpomínek na svou ženu Jujii. Každý z mužů včetně McDonalda v duchu hovoří sám se sebou, přemítá o tom co bylo, co bude a o smyslu zabíjení.