Alex Flood, majitel hotelu a herny v Jerichu, se rozhodl nezákonně těžit ze své bývalé profese právníka. Malému městu, ve kterém vlastní 51 % všeho, vládne neúprosnou rukou a případné námitky spoluobčanů proti svému jednání řeší po svém. Třeba...

Popis

Alex Flood, majitel hotelu a herny v Jerichu, se rozhodl nezákonně těžit ze své bývalé profese právníka. Malému městu, ve kterém vlastní 51 % všeho, vládne neúprosnou rukou a případné námitky spoluobčanů proti svému jednání řeší po svém.

Třeba svazkem dynamitových patron hozených do domu nepohodlných obyvatel, vraždami nevinných lidí a vypalováním domů.
Tímto způsobem si zakrátko ochočil i nového místního šerifa.

Najal si skupinu ozbrojenců, kteří mu mají pomoct zajistit respekt i mimo město. Chce převzít provoz dostavníkové linky do města, kterou provozuje vdova Molly Langová. Flood si dělá zálusk nejen na firmu, ale i na Molly, se kterou kdysi něco měl.

To je situace jako stvořená pro příchod klasického westernového nápravce místních poměrů s kolty zavěšenými proklatě nízko. A tak do městečka přijíždí bývalý maršál Dolan. Dolan se zprvu do ničeho nechce míchat, zvlášť ne proti přesile.

Flood mu vyhrožuje, ať z města urychleně odjede, jinak ho pověsí. Ale když ho Molly úpěnlivě prosí, ať s tím vším něco udělá, rozhodne se zůstat a pomoci. Shromáždí pár statečných obyvatel a chystají se gang zneškodnit. I když bojují proti přesile, bandu oslabí a předají město zpátky bývalému šerifovi, s jehož pomocí zosnují proti Floodovým přívržencům velkou vzpouru.

Dolan pak i přes střelné zranění v horách zlikviduje samotného Flooda.