Kruh
Typ:
film
Žánr:
thriller, mystery, horor
Délka:
115 min
Motto:
Než zemřeš, uvidíš…
Země:
USA/Japonsko, 2002
Japonsko-americký film režiséra Gore Verbinsného je remakem kultovního japonského horroru Ring. Mladá novinářka pátrá po příčinách úmrtí těch, kdo zhlédli záhadnou videopásku. Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska...

Popis

Japonsko-americký film režiséra Gore Verbinsného je remakem kultovního japonského horroru Ring. Mladá novinářka pátrá po příčinách úmrtí těch, kdo zhlédli záhadnou videopásku.

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů, jako z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla promítnuta, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové informaci, jenomže, když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jedním ze čtveřice bylo dítě její přítelkyně. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat.