Kriminálka New York
Typ:
seriál
Žánr:
thriller, akční, drama, mystery, kriminální
Délka:
43 min
Motto:
Po Miami a Las Vegas se seriál z řady CSI dostává do New Yorku, aby jeho ulice a zákoutí ukázal divákům v docela jiném světle, než jsou zvyklí.
Země:
USA/Kanada, 2004
Policisté vyšetřují případ diskžokeje, který byl nalezen mrtvý a pobodaný před nočním klubem. Brzy zjistí, kdo byl vrahem i jak neobvyklý vražedný nástroj zvolil. Druhá vražda se týká úspěšné módní návrhářky. Ta byla nalezena utopená ve svém...

Popis

Policisté vyšetřují případ diskžokeje, který byl nalezen mrtvý a pobodaný před nočním klubem. Brzy zjistí, kdo byl vrahem i jak neobvyklý vražedný nástroj zvolil. Druhá vražda se týká úspěšné módní návrhářky. Ta byla nalezena utopená ve svém bazénu. Policisté zjistí, že žena byla otrávená jedem z ryby fugu...Seriály řady CSI se v posledních letech v Americe zařadily mezi nejúspěšnější televizní pořady a dokonce získaly i nejvyšší divácká ocenění. CSI (Crime Scene Investigation) se na televizních obrazovkách objevilo poprvé v roce 2000 a přineslo zcela nový koncept detektivního seriálu. Zásadní otázkou už není, kdo zločin spáchal, ale jakým způsobem.

CSI vypráví příběhy o skrytých hrdinech policejní práce - soudních vyšetřovatelích. Jsou to lidé, kteří se za žlutou policejní páskou snaží rozluštit zdánlivě neřešitelné případy. Vedle dopadení pachatele mají ještě jeden a možná důležitější úkol. Musí se postarat o maximální ochranu těch, kteří se stali obětí trestného činu.

Detektiv Mack „Mac" Taylor (Gary Sinise) je horlivý vyšetřovatel, který věří, že všechno souvisí se vším a že každého dokáží prozradit jeho životní příběh a styl jednání. On a jeho partner detektivka Stella Bonasera (Melina Kanakaredes) jsou workoholiky, kteří doslova milují svou práci. Společně vedou tým policejních expertů uprostřed dravého města, které nikdy nespí.

K jejich kolegům patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), vyšetřovatel s barvitou historií, který se narodil v Brooklynu a své rodné město zná jako vlastní boty. Doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper) je soudní lékař, který se po traumatickém úmrtí svého pacienta vzdal slibné chirurgické kariéry, aby vstoupil do řad soudních vyšetřovatelů jako ohledávač mrtvol. Nepostradatelná je i Aiden Burn (Vanessa Ferlito), svůdně okouzlující detektivka, která se v jakoukoliv chvíli dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci.