1810. Poté, co ztratil své štěstí na moři je zdrcený obchodník nucenodejít na venkov se svými šesti dětmi. Mezi nimi je i Kráska, jehonejmladší dcera, která je velmi milá a veselá dívka.Jednoho dne narazí obchodník na magickou říši Zvířete, který...

Popis

1810. Poté, co ztratil své štěstí na moři je zdrcený obchodník nucenodejít na venkov se svými šesti dětmi. Mezi nimi je i Kráska, jeho
nejmladší dcera, která je velmi milá a veselá dívka.

Jednoho dne narazí obchodník na magickou říši Zvířete, který ho vyzve ke smrti za krádež jeho růže. Kráska, která se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí, se proto rozhodne obětovat svůj život místo svého otce. Nicméně, to není smrt, která čeká Krásku v hradu Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie.

Každý večer se Kráska připojí ke Zvířeti, aby s ním povečeřela. Postupně jeden druhého poznávají a učí se vzájemné důvěře, jako dva cizinci, které vesmír odděluje. I když se Kráska Zvířeti a jeho snahám brání, snaží se pomalu odkrýt tajemství této bytosti i jeho Panství.

V noci se Krásce zdají úryvky ze života Zvířete a vyprávějí tragický příběh, ze kterého je zřejmé, že toto divoké a osamělé Zvíře bylo kdysi krásným princem. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Kráska triumfuje nad nebezpečím. Nakonec vysvobodí Zvíře od zlého kouzla a objeví opravdovou lásku.