V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře...

Popis

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince.

Ve filmu hrají: Emma Watson coby Kráska, Dan Stevens jako zvíře, Luke Evans v roli Gastona, pohledného, ale povrchního vesničana, který se snaží Krásku okouzlit, Kevin Kline coby Maurice, Krásčin otec, Josh Gad jako LeFou, Gastonův ponižovaný kumpán, Ewan McGregor coby svícen Lumiere, Stanley Tucci jako cembalo Maestro Cadenza, Audra McDonald v roli šatní skříně Madame de Garderobe, Gugu Mbatha-Raw jako oprašovátko Plumette, Hattie Morahan v roli čarodějky a Nathan Mack coby čajový šálek Chip. Herecký tým doplňují Ian McKellen coby stojací hodiny Cogsworth a Emma Thompson jako čajová konvice paní Pottsová.

Snímek Kráska a zvíře, inspirovaný stejnojmenným animovaným filmem z roku 1991, režíroval Bill Condon. Scénář napsali Stephen Chbosky a Evan Spilitopoulos, producenty jsou David Hoberman, p.g.a. a Todd Lieberman, p.g.a. ze společnosti Mandeville Films, a vedoucími výroby jsou Jeffrey Silver, Thomas Schumacher a Don Hahn. Hudbu k filmu složil Alan Menken, který získal dva Oscary (nejlepší původní soundtrack a nejlepší píseň) za hudbu k původnímu animovanému filmu, a soundtrack filmu zahrnuje nové nahrávky původních písní od Menkena a Howarda Ashmana, stejně jako tři zcela nové písně, jež napsal Menken společně s Timem Ricem.