Království hmyzu
Typ:
film
Žánr:
dokumentární, krátkometrážní
Délka:
40 min
Motto:
Cesta do světa, kde vládne hmyz!
Země:
Anglie, 2003
Naše existence je závislá na hmyzu. Jsou skvělými recyklanty a zázračnými opylovači podílejícími se na novém vývoji, na kterém je závislá celá příroda kvůli jídlu, kyslíku a úkrytu. Bez hmyzu, bychom my savci nemohli existovat. Naštěstí pro nás,...

Popis

Naše existence je závislá na hmyzu. Jsou skvělými recyklanty a zázračnými opylovači podílejícími se na novém vývoji, na kterém je závislá celá příroda kvůli jídlu, kyslíku a úkrytu. Bez hmyzu, bychom my savci nemohli existovat. Naštěstí pro nás, mají opravdu pozoruhodné strategie jak přežít a prospívat. V tomto průkopnickém 3D filmu, se ocitneme tváří v tvář úžasnému světu, kde dešťové kapky padají jako ruční granáty, lístek váží více než auto a stébla trávy se tyčí do oblak. Hmyz je pestrobarevný a rozmanitý. Škála jejich vzhledu je obrovská, od nádherných až po bizarní. Království hmyzu vás zve na cestu k odhalení skutečně skrytého světa.

Ve filmu je použita nejmodernější makroskopická technologie a vzrušující hudba.
Hlavní roli v tomto filmu hraje hmyz, kterým bude fascinována celá rodina.

Království hmyzu je akční přírodní drama, úžasně inspirující, absolutně pohlcující 3D. Film byl natočen na Borneu a účelově vybudovaném studiu v Oxfordu. Království hmyzu odhaluje dramatický a divoký život kudlanky nábožné a nádherného motýla, známými pod svými latinskými názvy Hierodula a Papilio.

Hvězdy filmu Království hmyzu kudlanka Benedikt (Hierodula) a motýl Otylka (Papiliio) – se narodili ve stejné části exotického deštného pralesa na Borneu. Jejich domovem je zeleň kolem opuštěné a zchátralé chaty na břehu řeky. Zde Benedikt a Otylka vyrůstají a dospívají. Můžeme se setkat s řadou dalšího hmyzu, který s nimi sdílí jejich obydlí. Benedikt nakonec instinktivně Otylku polapí. V závěru však zjistíme, že Otylka ještě před tím, než je polapena, stihne naklást vajíčka. Film tedy končí vývojem nově nakladených vajíček, které zajistí pokračování koloběhu života….