Královna Země
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, psychologický
Délka:
90 min
Země:
USA, 2015
Po dvou smutných událostech touží Catherine po klidu a samotě. Vypraví se proto do odlehlého domu u jezera, který patří její nejlepší kamarádce. Když se ale minulost střetne s přítomností, jejich poklidný pobyt vede k narůstající...

Popis

Po dvou smutných událostech touží Catherine po klidu a samotě. Vypraví se proto do odlehlého domu u jezera, který patří její nejlepší kamarádce. Když se ale minulost střetne s přítomností, jejich poklidný pobyt vede k narůstající hysterii.

Catherine právě zažívá obzvlášť temné období svého života. Její otec, slavný umělec, kterému spravovala veškeré záležitosti, nedávno zemřel a hned po jeho smrti dostala kopačky od svého přítele Jamese. Aby trochu pookřála, vyrazí za kýženým odpočinkem do domu u jezera, který patří její nejlepší kamarádce Virginii. Brzy po příjezdu ale Catherine zjistí, že najít zde vytoužený klid bude zhola nemožné. Okamžitě ji totiž přepadnou vzpomínky na společné chvíle s Jamesem, které s ním v tomto domě strávila přesně před rokem. Když se Catherine pokusí přiblížit k Virginii a navázat s ní kontakt, Virginia začne trávit stále více času se svým zdejším milencem Richem. Vztah mezi oběma ženami dostane povážlivé trhliny a Catherine se začne propadat do hlubin přeludů a šílenství.