Jeliza-Rose je malá dívka ve velmi nezvyklé životní situaci – oba její rodiče propadli drogám. Když umře její matka, vydává se dívka na zvláštní cestu se svým otcem Noahem, rock’n’rollovým muzikantem, jehož dny slávy jsou už dávno...

Popis

Jeliza-Rose je malá dívka ve velmi nezvyklé životní situaci – oba její rodiče propadli drogám. Když umře její matka, vydává se dívka na zvláštní cestu se svým otcem Noahem, rock’n’rollovým muzikantem, jehož dny slávy jsou už dávno sečteny.

Velké osamělosti, která ji v novém domově provází, se Jeliza-Rose snaží uniknout do vysněného světa, jenž existuje pouze v její fantazii. V téhle říši mají světlušky jména, strašáci se za soumraku probouzejí k životu a veverky mluví. Ze začátku jí v imaginárním světě dělají doprovod pouze hlavy čtyřech panenek, později však potká Dickense, mentálně postiženého mladého muže s uvažováním na úrovni desetiletého dítěte. Ten se ve svém neoprénovém obleku a plavkách celé dny ukrývá v ponorce z haraburdí a vyčkává na příležitost ulovit obřího žraloka, který okupuje koleje. A je tu i jeho starší sestra Dell – kolohnát v černém oblečení, skrývající svou tvář za včelařskou maskou.

Optimistický i neskutečný, humorný i napínavý – takový je film Krajina přílivu, který je oslavou nespoutaných schopností dětské fantazie.