Kdyby zdi mohly mluvit 2
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický, tv film
Délka:
96 min
Motto:
Když žena miluje ženu
Země:
USA, 2000
Tento film není pokračováním, pouze využívá stejný formát jako jeho předchůdce. Opět jde o trilogii příběhů odehrávajících se v jednom domě v průběhu téměř čtyřiceti let. Ovšem spojující motiv nechtěného otěhotnění a možnosti (či nemožnosti)...

Popis

Tento film není pokračováním, pouze využívá stejný formát jako jeho předchůdce. Opět jde o trilogii příběhů odehrávajících se v jednom domě v průběhu téměř čtyřiceti let. Ovšem spojující motiv nechtěného otěhotnění a možnosti (či nemožnosti) interrupce je zde nahrazen tematikou vztahů mezi ženami. Nejzajímavější a nejpůsobivější je první „povídka", v níž je stará žena (Vanessa Redgraveová za tuto roli získala cenu Emmy a nominaci na Zlatý glóbus) po smrti své životní partnerky nekompromisně vyhozena z domu, protože příbuzní zesnulé nechtějí najít pochopení pro jejich vztah a neuznávají tedy její morální práva. Hrdinka z druhé části zjišťuje, že ani její lesbické spolubyd lící nejsou bez předsudků. A v závěrečné romanticko-komediálně laděné povídce, situované do současnosti, se pár žen rozhodne pořídit si vlastní dítě a dá se do hledání nejvhodnějšího dárce spermatu.

Co tomuto televiznímu snímku s příjemnými hereckými výkony chybí, jsou lepší pointy a vyváženost jednotlivých částí. Někdo se při něm zasměje i si popláče, pro někoho nebude vůbec pochopitelný. Musím upozornit (hlavně mužské) fanoušky Sharon Stoneové: Pokud si tuto kazetu půjčíte jen kvůli ní, budete pravděpodobně zklamáni.