Jack Lemmon je vždy lidský a pravdivý, ať si oblékne dámské šaty, nebo hraje v kostýmu církevního hodnostáře. Ve filmu Kazatel a žák hraje otce Tima Farleyho, který dokáže své „ovečky“ v kostele při kázání jak zarmoutit, tak i pobavit a...

Popis

Jack Lemmon je vždy lidský a pravdivý, ať si oblékne dámské šaty, nebo hraje v kostýmu církevního hodnostáře. Ve filmu Kazatel a žák hraje otce Tima Farleyho, který dokáže své „ovečky“ v kostele při kázání jak zarmoutit, tak i pobavit a rozehřát. Také je za to velmi oblíben a milován. Jednoho dne poklidné vody jeho farnosti důkladně zčeří mladík Marek. Student duchovní školy své budoucí povolání bere příliš vážně a přitom se rozchází s představami starších duchovních. Nejdříve se postaví proti samotnému otci, později šokuje v kostele obyčejné lidi a hrozí mu propuštění ze semináře. Markova vzpoura proti některým zaběhnutým duchovním konvencím však získává kupodivu největší pochopení právě u otce Tima.

Neobyčejně lidský příběh s prvky nadsázky a humoru opětovně potvrzuje herecké mistrovství Jacka Lemmona, jemuž zdařile sekunduje talentovaný Zeljko Ivanek.