Ztracen v džungli
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, drama
Délka:
115 min
Motto:
Příroda zná jediné pravidlo. Přežít.
Země:
Australie/Kolumbie, 2017
Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa...

Popis

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší . . úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří.

Film byl natočen podle příběhu Yossiho Ghinsberga a jeho stejnojmenného knižního bestselleru, který zničenou expedici a boj o holý život popisuje.

Člověk versus příroda. Bezvýchodná situace proti nezměrné vůli. Hrdinové, kteří v souboji s vyčerpáním a vlastními démony objevují sílu přežít. Příběhy, z nichž naskakuje husí kůže při pomyšlení, že se skutečně staly a že utrpení filmových hrdinů skutečně někdo prožil. Ztracen v džungli se řadí po bok filmů, jako bylo 127 hodin nebo Přežít.