Jsem na řadě
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
91 min
Země:
USA, 1980
I moderní ženy s profesorkami matematiky v čele si zaslouží svoji romanci. A Kate Gunzingerová v podání držitelky ocenění z festivalu v Cannes Jill Clayburgh rozhodně patří mezi ně. Vypadá k světu, v hlavě to má srovnané, její kariéra se odvíjí...

Popis

I moderní ženy s profesorkami matematiky v čele si zaslouží svoji romanci. A Kate Gunzingerová v podání držitelky ocenění z festivalu v Cannes Jill Clayburgh rozhodně patří mezi ně. Vypadá k světu, v hlavě to má srovnané, její kariéra se odvíjí správným směrem, je to prostě úspěšná žena s těmi nejlepšími vyhlídkami... a přesto v jejím životě občas cosi chybí a ona si to velmi dobře uvědomuje. Láska. A jak to tak bývá, přichází tenhle cit v nejvíce nečekaný a často i nejméně vhodný okamžik. Na Kate přijde v momentě, kdy se podívá do očí Benu Lewinovi alias Michaelu Douglas, bývalému hráči baseballu, na svatbě v New Yorku. Ale má to jeden háček. Jedná se totiž o svatbu jejího otce a Ben je syn její budoucí macechy, kterou Kate rozhodně nemusí. A není třeba připomínat, že podobné druhy randění většina zmíněných stran nesnáší zrovna dobře. Jenže co naděláte, některým věcem se prostě nedá poručit. A tak Kate rázem musí vyřešit tři zapeklité problémy.

Za prvé, jak se vypořádat s animozitami, které cítí k nové manželce svého otce. Za druhé je nutné nějakým způsobem vše šetrně vysvětlit bývalému dlouholetému příteli v podání Charlese Grodina. A za třetí by si to rozhodně chtělo nějak poradit s faktem, že to nebude trvat dlouho a Kate s Benem se dopustí incestu. Život prostě není žádné peříčko, a už vůbec ne v jiskrné romantické komedii, kterou v roce 1980 natočila Claudia Weill.