Bláznivá honička za useknutým prstem, odhalování manželské nevěry v těch nejnemožnějších situacích, bankovní loupěž za bílého dne a diskreditace úspěšné televizní moderátorky během několika desítek minut, to je Salwenův film, který připomíná...

Popis

Bláznivá honička za useknutým prstem, odhalování manželské nevěry v těch nejnemožnějších situacích, bankovní loupěž za bílého dne a diskreditace úspěšné televizní moderátorky během několika desítek minut, to je Salwenův film, který připomíná staré klasické crazy komedie. S tím rozdílem, že je barevný, současný a že je vlastně neobyčejně trefnou metaforou o lidských vztazích. O tom, jak říká sám režisér, "jak krutí umíme být k lidem, které nejvíc milujeme... Nemohu si pomoci, jsem prostě takový. Ty nejstrašnější věci v životě vidím vlastně jako komické. Samozřejmě když se nedějí mně."

Příběh Glenna a Carol, který začíná v idylickém slunečném odpoledni v rodinném domku na předměstí a končí jako šílená crazy v recepci sídla televizní stanice, je hořkou komedií, při které tuhne úsměv na rtech. Salwen se nelekne ničeho a manželství a vztahy vůbec podrobuje tak sžíravé satiře, že diváku nakonec nezbyde, než se smát spolu s ním.

Režisér a scenárista v jedné osobě, jehož komedie Haló, tady Denisa trhala ve Francii kasovní rekordy, tak znovu potvrdil svůj originální postřeh v oblasti vztahů v moderní společnosti a zároveň velký režisérský talent.