Jednou se vrátí
Typ:
film
Žánr:
drama, horor, fantasy, tv film
Délka:
97 min
Země:
USA, 1991
Jim se vrací do rodného města. Neustále vzpomíná na dobu, kdy byl zabit jeho bratr. Ta nešťastná událost se odehrála před třiceti lety. Jim ji má neustále před očima. Změnila celý jeho život. Od té doby se stal agresívním a nesnášenlivým. Musel...

Popis

Jim se vrací do rodného města. Neustále vzpomíná na dobu, kdy byl zabit jeho bratr. Ta nešťastná událost se odehrála před třiceti lety. Jim ji má neustále před očima. Změnila celý jeho život. Od té doby se stal agresívním a nesnášenlivým. Musel opustit školu, do níž se teď vrací jako učitel.
Když poprvé vstoupí do třídy a spatří některé ze studentů, je zděšen jejich podobou - připomínají totiž vrahy jeho bratra. Klade si otázku, jak je to možné? Z vyřešení záhady se stává posedlost. Ve městě se začnou dít podivné věci. Množí se vraždy. Šerif začíná podezírat nového učitele, všechno přece začalo jeho příchodem do města.

Jim musí vyvrátit obvinění. Aby zachránil sebe a svou rodinu, je nucen vysvětlit záhadnou podobnost vrahů z doby před třiceti lety s nynějšími studenty. Z pátrání vyplývá, že existuje jediné možné vysvětlení: vrazi se vracejí ze záhrobí a pokračují v zločinech. Aby Jim potvrdil správnost své domněnky, zvolí vlastní smrt. Jedině takovým způsobem může vstoupit do „života" v záhrobí a zabránit dalším vraždám.

Snímek vznikl podle povídky Stephena Kinga, jehož jméno je dostatečnou zárukou vysoké kvality daného žánru.