Romantická komedie Jaroslava Papouška, jehož filmy Lásky jedné plavovlásky, Černý Petr nebo seriál o rodině Homolkových se staly doslova kultovními.Vypráví příběh nesmělého malíře a kunsthistorika Karla Bárty, který v den, kdy přichází o práci v...

Popis

Romantická komedie Jaroslava Papouška, jehož filmy Lásky jedné plavovlásky, Černý Petr nebo seriál o rodině Homolkových se staly doslova kultovními.

Vypráví příběh nesmělého malíře a kunsthistorika Karla Bárty, který v den, kdy přichází o práci v Národní galerii, potkává za velmi kuriózních okolností dívku Terezu. Krásnou, živelnou a ztřeštěnou. Ti dva se do sebe zamilují a prožívají nádherné dobrodružství lásky, které jim druzí komplikují – Bártova maminka, která dovádí syna k šílenství svou posedlostí jógou, nebo jeho svérázný a bohémsky tatínek… A Tereza? Tereza, ač mladičká a křehká, má mnoho životních zkušeností, ale duši stále čistou a hlubokou a lásky tolik, že Karel, který právě prožívá svoje Kristova léta, za celý svůj dosavadní život takový citový uragán ještě nezažil. Má to ovšem drobný háček – tím je ten třetí: Tereza má ještě přítele, temperamentního a žárlivého artistu Igora, který se nechce smířit s tím, že se s ním Tereza chce rozejít. A tak je to občas doslova na nože.