Jason a Lyric
Typ:
film
Žánr:
drama, kriminální
Délka:
119 min
Země:
USA, 1994
Dva mladí lidé z chudinské čtvrti hledají lásku, oba musejí čelit osobním problémům a při navazování vztahů jsou velmi ostražití. Jason nemůže uniknout vzpomínkám na smrt otce a cítí se zodpovědný za násilnické sklony svého bratra. Lyric je tvrdá...

Popis

Dva mladí lidé z chudinské čtvrti hledají lásku, oba musejí čelit osobním problémům a při navazování vztahů jsou velmi ostražití. Jason nemůže uniknout vzpomínkám na smrt otce a cítí se zodpovědný za násilnické sklony svého bratra. Lyric je tvrdá a vášnivá, ale nechce už plýtvat svou láskou pro druhé, když svět kolem ní je plný násilí. Spolu se učí bojovat se strachem i vinou a sní o lepším životě.

V tomto dramatu, odehrávajícím se na drsném předměstí Houstonu, se dva bratři snaží vyrovnat se s rodinnou tragédií, které se jako děti účastnili, a nyní jsou postaveni proti sobě. Jason a Joshua jsou zcela odlišní. Jason je ambiciózní mladý prodavač televizí a povahově je čestný a nezkažený. Joshua je naopak narkoman bez cíle, jehož druhým domovem je vězení, a jako takový je černou ovcí rodiny. Jejich otec Maddog byl zahořklý a zmrzačený veterán z Vietnamu, k jehož zálibám patřilo bít vlastní ženu Glorii. Ta již jeho násilnosti dále nechtěla snášet, navíc před ním chtěla také ochránit své syny, a vyhodila jej proto z domu. V následné potyčce jeden z bratrů Maddoga zastřelil. Jason je zamilovaný do temperamentní servírky jménem Lyric a zatímco se jí dvoří, plánuje jeho bratr se svými kumpány bankovní loupež. Na konci snímku jsou oba bratři nuceni se jednou provždy vypořádat se svou minulostí, bohužel se tak ale stane v divoké přestřelce.