Jake Foley je mladý technik a správce počítové sítě, který pracuje pro Národní bezpečnostní úřad USA (NSA), kde zatím jen z povzdálí s obrovským zájmem přihlíží tomu, o čem sní. Dávno totiž touží po tom, aby se stal agentem, jenž stejně jako...

Popis

Jake Foley je mladý technik a správce počítové sítě, který pracuje pro Národní bezpečnostní úřad USA (NSA), kde zatím jen z povzdálí s obrovským zájmem přihlíží tomu, o čem sní. Dávno totiž touží po tom, aby se stal agentem, jenž stejně jako slavný James Bond dokáže překonávat všechny překážky. Náhoda jej zavede do jedné z laboratoří v okamžiku přestřelky mezi místní bezpečnostní ochrankou a zrádcem přísně utajovaného nanotechnologického výzkumu. Pomůže sice přitom zamezit úniku důležitých informací z NSA, právě tento okamžik mu ale také rázem změní další život.

V průběhu zápasu Jakea nečekaně zasáhne střepina zkumavky naplněné experimentálním sérem. Mikroskopické částice obsažené v roztoku "vnesou" do jeho těla nadpřirozené schopnosti: najednou slyší i vidí na neomezené vzdálenosti, má nepředvídatelnou sílu, může se pohybovat neobyčejnou rychlostí a dokáže telepaticky komunikovat s počítači. To z něj učiní takřka supermana, který může být velmi užitečný pro náročné akce. Vedení úřadu NSA proto brzy přichází s nabídkou, aby se Jake stal členem jejího speciálního týmu?