Přijíždí teta Irma
Typ:
epizoda
Žánr:
komedie
Délka:
26 min
Země:
Velká Británie, 2006
Přijíždí teta Irma (anglicky Aunt Irma Visits) je šestý díl první série britského seriálu / sitcomu z prostředí informačních technologií Ajťáci. Poprvé byla epizoda odvysílána 3. března 2006. České premiéry se díl dočkal 30. května 2008.NámětRoy...

Popis

Přijíždí teta Irma (anglicky Aunt Irma Visits) je šestý díl první série britského seriálu / sitcomu z prostředí informačních technologií Ajťáci.

Poprvé byla epizoda odvysílána 3. března 2006. České premiéry se díl dočkal 30. května 2008.

Námět
Roy a Maurice Moss se chovají podrážděně. Jejich nadřízená Jen Barber má své dny a oba technici si nejsou jisti, jestli teta Irma nepřijela na návštěvu i k nim. Moss chodí na terapie k atraktivní doktorce Mendallové, která vypadá jako Royova matka.

Děj epizody
Projekt Icarrus zvýšil efektivitu ve firmě Reynholm Industries a šéf Denholm Reynholm udílí během oslavy pochvaly. Ocení právníky, účetní a dokonce i trojici uklízečů WC Pakoše, Magora a Čmáru. IT pracovníky však nezmíní. Roy s Mossem se cítí ukřivdění.

Na pracovišti se Jen svěří, že má své dny. Chlapci zpočátku nechápou, o co jde, první to dojde Royovi, který to musí Mossovi napovědět zmíněním první scény filmu Carrie. Jen přiznává, že je teď docela přecetlivělá a náchylná ke snadnému vytočení a prosí oba techniky, aby to vzali v potaz. Roy chápavě přitakává a bere do ruky kladivo, aby si spravil šuplík. Jen se změní ve fúrii a Roy pochopí, že si nemá zahrávat.

Moss jde na terapii k doktorce Mendallové, starší atraktivní psychiatričce. Mendallová mu oznámí, že další sezení jsou zbytečná, protože Moss je v pořádku. Ten ale chce na terapie docházet dál a tak lže, že má deprese a temné myšlenky. Když to na doktorku nezabírá, dopálí se a uteče z místnosti.

Roy za pomoci technického zařízení vykrádá jídelní automat. Přistihne ho Denholm a kupodivu jej neobviňuje, ale dodatečně jej pochválí za přínos IT oddělení v projektu Icarrus. Roy je naměkko.

V suterénu IT pracoviště jsou Moss i Roy čím dál víc podrážděnější. Jen nadhodí, že symptomy jsou obdobné jako u ní. Moss neváhá a okamžitě zašle e-mail s dotazem ostatním „ajťákům“, v němž popíše své a Royovi potíže. Mail se lavinovitě rozšíří a zanedlouho jsou oba počítačoví experti na internetu terčem mnoha vtipů. K dostání je dokonce tričko s portréty Roye a Mosse v dámských šatech.

V televizi běží záběry na probíhající nepokoje. Účastníci jsou z IT komunity:

V TOKIU DVA DESIGNÉŘI HER BĚSNILI V NÁKUPNÍM CENTRU A VYPLAŠILI PSA. V HAMBURKU SKUPINA VÝVOJÁŘŮ SOFTWARU HULÁKALA NA AUTOBUS...
Roy chce vzrůstající napětí nějak zastavit a přes značné riziko jde k Jen do kanceláře. Ptá se, co má dělat, aby se situace uklidnila. Jen navrhne společnou dámskou jízdu. Mezitím Mosse navštíví doktorka Mendallová a vyzná se mu, že jí není lhostejný. Roy je spolu nachytá ve velmi blízkém postoji. Když Mendallová odejde z kanceláře, řekne svému kolegovi, že vypadá přesně jako jeho matka.

Roy, Moss a Jen si společně pouštějí filmy a jsou ve vzájemném porozumění. Nakonec se „dámy“ rozhodnou, že navštíví děkovný večírek. Je to přece jen i jejich zásluha. Tady se Moss zpáruje se svou psychiatričkou a Roy jde pít s Jen. Zábava je v plném proudu, Roy tančí s Jen, doktorka Mendallová s Mossem a Denholm Reynholm sám.

Ráno otevře Jen oči a obává se, že se vyspala s Royem. Ozve se spláchnutí a z koupelny vyjde Moss. Jen vykřikne hrůzou...

Roy se probudí a doktorka Mendallová mu nese k posteli čaj. Roy v hrůze vykřikne...

Denholm se probouzí a zjistí, že vedle něj leží Richmond Avenal. Oba se na sebe podívají a unisono vykřiknou...

„Uáááááááááááááááá!!!“