Fifty-Fifty
Typ:
epizoda
Žánr:
komedie
Délka:
25 min
Země:
Velká Británie, 2006
Fifty fifty nebo též 50 na 50 (anglicky Fifty-Fifty nebo 50:50) je třetí díl první série britského seriálu / sitcomu z prostředí informačních technologií Ajťáci. Poprvé byla epizoda odvysílána 10. února 2006 na stanici Channel 4. Cameo roli si v...

Popis

Fifty fifty nebo též 50 na 50 (anglicky Fifty-Fifty nebo 50:50) je třetí díl první série britského seriálu / sitcomu z prostředí informačních technologií Ajťáci.

Poprvé byla epizoda odvysílána 10. února 2006 na stanici Channel 4.

Cameo roli si v epizodě zahrál i režisér a scenárista Graham Linehan, představil se v závěru epizody jako mexický zpěvák v restauraci Messy Joe's.

Námět
Roy se po neúspěšném rande rozhodne zahrát si na tvrďáka, domnívá se, že se tím zvýší jeho šance u opačného pohlaví. Jen se seznámí s Danielem – členem firemní ochranky. Zaujme jej svými „znalostmi“ slavných hudebních skladatelů (ona však pouze hádá). Poté, co Jen Danielovi špatně poradí odpověď v populární televizní soutěži Kdo chce být milionářem? (Who Wants to Be a Millionaire?), vztah mezi nimi ochladne. A to je ještě čeká společná večeře.

Děj epizody
Roy Trenneman pozve na rande Patricii, kolegyni z firmy. Během loučení doufá, že jej dívka pozve k sobě domů, což se nestane, Patricia se domnívá, že Roy je pošuk. Navíc má „ajťák“ na čele kus čehosi, co vypadá jako výkal. Royova obhajoba, že jde o čokoládu neobstojí. Patricia navíc roznese tuto historku po firmě, záhy se to dozví i jeho matka, které to Roy musí vysvětlovat po telefonu. Rozhodne se, že zvolí image drsného chlápka, čímž vzroste jeho naděje na úspěch u žen. Ženy přece milují grázly, říká si. Vsadí se s Jen o dvacet liber, že se mu podaří někoho sbalit. Do internetové seznamky napíše patřičné údaje a opravdu – na jeho inzerát zareaguje jistá dívka.

Jen se seznámí s Danielem – členem podnikové ochranky. Tomu imponují Jeniny vědomosti o hudebních skladatelích. Netuší, že Jen na jeho otázky pouze tipuje odpovědi. Když Daniel během své účasti v soutěži Kdo chce být milionářem? využije možnosti „Přítel na telefonu“ a obrátí se na Jen, aby mu poradila, kdo je autorem hry Dřevěný princ, Jen selže a Daniel přijde o částku přesahující 30 000 liber. Daniel je evidentně na Jen Barber naštván, ale chce dostát svému slovu a společnou večeři neodřekne. Restauraci jim poradí Moss. Tutéž doporučí i Royovi pro jeho internetovou ctitelku.

V restauraci se Daniel chová k Jen chladně. Roy před svou novou známostí pokračuje ve hře na drsňáka, ale příliš se mu to nedaří. Daniel se nechá vyprovokovat klaunem, který jej pozná a posmívá se mu. Neudrží nervy na uzdě a začne jej mlátit klaunovskou botou. Do rvačky se přimíchá i Roy a také něco schytá.

V závěru epizody Roy stojí před restaurací s Jen, která oceňuje jeho odvahu zakročit. Oba spatří podrážděného Daniela v doprovodu dívky, která měla původně rande s Royem.