To
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, mystery, horor, fantasy
Délka:
192 min
Země:
USA/Kanada, 1990
TO je vlastně beztvará hmota, která se usídlila v městě Derry, a loví jednou za třicet let. Může se převtělovat v cokoliv, například v klauna ve stříbrném převleku s velkými oranžovými knoflíky a oranžovými botami nebo v ptáka podobného...

Popis

TO je vlastně beztvará hmota, která se usídlila v městě Derry, a loví jednou za třicet let.

Může se převtělovat v cokoliv, například v klauna ve
stříbrném převleku s velkými oranžovými knoflíky a oranžovými botami nebo v ptáka podobného drozdovi akorát , že tento pták má rozměr křídel 3 metry. Či dokonce v malomocného. Ovšem s čím si můžete být u této hmoty jistí je to, že pokud jste děti, tak skončíte na jejím jídelníčku!

Ano tato hmota požírá lidi, přesněji řečeno děti. Žere i dospělé i staré lidi , ale děti jsou na jejím jídelníčku jako hlavní menu. Proč? Protože vyděsit dítě je přece mnohem jednoduší než vystrašit dospělého.

Hrůzné vraždy pokračují, jedno dítě je nalezeno bez ruky, další bez nohy a třetímu dokonce chybí hlava. TO si myslí, že je nepřemožitelné. Jenže ouha, po vražde George Denbrougha se sešla parta sedmi dětí, která hodlá TO porazit. A TO dostává strach, co když ho porazí? Ano jak jistě předvídáte děti ho porazí. TO se tedy ukryje v kanále a střádá strašlivou pomstu, jenže děti při pohledu do očí TO zjistí šokující pravdu, TO je ona a je březí!

Přesto TO porazí a její vejce zničí.
Na památku všech zavražděných dětí byla v Derry vystavěna tabulka s nápisem:
"Všem, kteří padli v bouři roku1985 a dětem, všem dětem s láskou..."
Tato tabulka však byla přestříkána rudým nápisem: "TO žije!!"

Co myslíte kdo se mu postaví příště??

P.S. Film je sice dobrý, ale kniha je lepší ;-)