Inspektor Regan
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, kriminální
Délka:
112 min
Motto:
Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu.
Země:
Anglie, 2012
Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především...

Popis

Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti.

Britský akční kriminální film Inspektor Regan volně navazuje na stejnojmenný seriál ze 70. let, jehož postavy přenáší ve zbrusu novém kabátu do 21. století. Režisér a spoluscenárista Nick Love sází především na moderní vizuální styl, dynamicky nasnímané akční sekvence a herecký výkon proslulého představitele drsných mužů Raye Winstonea.