„Inherent Vice“ je sedmým celovečerním filmem režiséra Paula Thomase Andersona a vůbec první filmovou adaptací románu Thomase Pynchona.Ex-manželka soukromého očka Doca Sportella zčista jasna přijde s historkou, že jejího miliardáře, stavebního...

Popis

„Inherent Vice“ je sedmým celovečerním filmem režiséra Paula Thomase Andersona a vůbec první filmovou adaptací románu Thomase Pynchona.
Ex-manželka soukromého očka Doca Sportella zčista jasna přijde s historkou, že jejího miliardáře, stavebního investora, do kterého je právě zamilovaná, plánuje unést jeho manželka se svým přítelem a chtějí ho zavřít do cvokárny… něco říct a dokázat jsou ale dvě různé věci. Právě končí divoká šedesátá léta, všude vládne paranoia a Doc ví, že „láska“ je jen jedním z dalších, momentálně až příliš často používaných, slov – stejně jako „trip“ nebo „boží“, až na to, že tohle slovo obvykle znamená velké potíže.

Ve filmu se setkáme se surfaři, šejdíři, hňupy a rockery, vrahounským lichvářem, detektivy z policejního oddělení v LA, hráčem na tenorsaxofon pracujícím v utajení a záhadnou entitou známou pod přezdívkou Zlatý Tesák, což ovšem může být pouze pokus některých dentistů, jak se vyhnout placení daní… Částečně surf noir, částečně psychedelické hrátky – prostě celý Thomas Pynchon. V českých kinech od 19. února 2015.