Píše se rok 2079 a zuří nelítostná válka s mimozemšťany. Televizní zprávy přináší další a další informace o nevinných obětech teroru z vesmíru. Spencer John Olham (Gary Sinise) je elitní inženýr - konstruktér válečných strojů, jehož otec zahynul...

Popis

Píše se rok 2079 a zuří nelítostná válka s mimozemšťany. Televizní zprávy přináší další a další informace o nevinných obětech teroru z vesmíru. Spencer John Olham (Gary Sinise) je elitní inženýr - konstruktér válečných strojů, jehož otec zahynul jako hrdina na začátku konfliktu. Žije si spokojeným životem se svou ženou, lékařkou Mayou (Madelaine Stowe).

Sympatický a charakterní muž je náhle obviněn agentem tajné služby - údajně má být nástrojem mimozemšťanů, doslova načasovanou živou bombou - výbušninu má mít údajně instalovánu přímo v srdci. Nikdo s ním nemá slitování. Nikdo ho neposlouchá, nikdo mu nevěří. Podaří se mu utéci, ale neobejde se to bez lidských obětí - jednou z nich je i jeho nejlepší přítel. To jen utvrzuje všechny ostatní, že je skutečným zrádcem. Z lesklého světa supermoderních vymožeností a života na špici mezi společenskou elitou utíká na okraj společnosti, kde jedině se mu dostává jakési podpory. Všechno ale nasvědčuje tomu, že nemá žádnou šanci přesvědčit ostatní, že jde o omyl. Nezbývá mu než zariskovat vysokou hru o všechno - život, čest i důvěru vlastní ženy.

Sci-fi thriller autora kultovních románů "Blade Runner", "Total Recall" a "Screamers", Philipa K. Dicka.