I Am Bolt
Typ:
film
Žánr:
sportovní, dokumentární
Délka:
160 min
Země:
Anglie, 2016
Usain Bolt, nejrychlejší muž na planetě a jedna z největších hvězd současnosti. ‚Jamajský blesk‘ definoval atletiku, jeho aura však dalece přesahuje oblast sportu. Muž, který se stal inspirací pro celé generace, poprvé nechá nahlédnout do svého...

Popis

Usain Bolt, nejrychlejší muž na planetě a jedna z největších hvězd současnosti. ‚Jamajský blesk‘ definoval atletiku, jeho aura však dalece přesahuje oblast sportu. Muž, který se stal inspirací pro celé generace, poprvé nechá nahlédnout do svého soukromí v dokumentu, který mapuje rok a půl života globální ikony během příprav na letní olympiádu v Riu.

Z běžecké trati známe Boltův soustředěný výraz, široký úsměv i typické vítězné gesto.

Film I Am Bolt jde dál. Odhaluje, kdo je ve skutečnosti muž, který má na kontě devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira, držitel světových rekordů v několika běžeckých disciplínách a mimo jiné také miláček fanoušků ostravského závodu Zlatá treta.

Běžecká legenda poskytla filmařům během natáčení neomezený přístup do svého života a těm se podařilo vykreslit Usaina Bolta jako syna, přítele i týmového hráče.

Uvidíme, jak se vyrovnává s nezdary a jak zdolává sportovní výzvy, ale i to, jak odpočívá a čerpá síly mezi nejbližší rodinou a přáteli. Díky řadě záběrů, které natáčel sám slavný sprinter během perných tréninků i mezinárodních závodů, film skládá kompletní obrázek fenoménu jménem Bolt.