Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě....

Popis

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín… Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří.

Poznámka: R. L. Stine je považován za jednoho z nejpopulárnějších autorů dětských knih v dějinách. Společnost Scholastic prodala od roku 1992, kdy vyšel první díl série Goosebumps, po celém světě celkem přes 400 milionů výtisků těchto knih ve 32 jazycích. Série si získala mnohá uznání kritiky a dlouhodobě bere útokem žebříčky světových bestsellerů.