Alex Fletcher (Hugh Grant) je vybledlá popová hvězda 80. let, o kterou je zájem už jen mezi skalními nostalgiky, kteří navštěvují vesnické zábavy. Jednoho dne jej kontaktuje médii oslavovaná hvězdička Cora Corman, která jej požádá, aby jí napsal...

Popis

Alex Fletcher (Hugh Grant) je vybledlá popová hvězda 80. let, o kterou je zájem už jen mezi skalními nostalgiky, kteří navštěvují vesnické zábavy. Jednoho dne jej kontaktuje médii oslavovaná hvězdička Cora Corman, která jej požádá, aby jí napsal písně na její nové album a ještě si s ní zazpíval duet. Každý má právo na svůj comeback, jenže Alex má problém – už celé roky nesložil ani notu a psaní textu mu nikdy dvakrát nešlo. Vždycky to za něj dělali jiní. Jenže teď má během několika málo dnů přijít s hitem!

V tu chvíli do příběhu vstoupí kouzelně nepředvídatelná květinářka Sophie Fisher (Drew Barrymore), jejíž schopnost hrát si se slovy se Alexovi docela hodí. Sophie má právě za sebou neúspěšný vztah s úspěšným spisovatelem Sloanem Catesem (Campbell Scott) a tak se jí do spolupráce s Alexem, který co do vztahů nemá právě dobrou pověst, dvakrát nechce. Jenže krev není voda, srdci neporučíš... a hudba má nebývalou moc! Alex i Sophie si postupně uvědomují, že pokud chtějí najít lásku a uspět, budou se svým obavám muset postavit.

Ve filmu Hudbu složil, slova napsal se dále objevují Brad Garrett v roli Alexova dlouholetého managera, Kristen Johnston jako Sophiina sestra Rhonda a Campbell Scott v roli Sophiina bývalého přítele. Role popové princezny Cory Corman se ujala debutující herečka Haley Bennett.