Televizní seriál „Hříchy pro diváky detektivek“ volně navazuje na adaptaci série povídek od Josefa Škvoreckého – „Hříchy pro pátera Knoxe“. Tento seriál proběhl tehdy ještě v Československé televizi v roce 1992 a diváckou úspěšnost mu mj....

Popis

Televizní seriál „Hříchy pro diváky detektivek“ volně navazuje na adaptaci série povídek od Josefa Škvoreckého – „Hříchy pro pátera Knoxe“. Tento seriál proběhl tehdy ještě v Československé televizi v roce 1992 a diváckou úspěšnost mu mj. zajistilo živé vysílání. Diváci se v přímém přenosu stali účastníky zločinu i jeho „detektivy“. V roce 1995 navázal režisér tohoto projektu, Dušan Klein, na úspěšný seriál znovu, tentokrát již vlastním autorským projektem s názvem „Hříchy pro diváky detektivek“. I zde byla hlavní postavou žena – tzv. „detektiv amatér“, kterou v první sérii hrála Zlata Adamovská.

Ovšem v roce 1995 byla tato herečka těhotná a tak bylo třeba najít náhradnici, která by se zhostila toho něžného i rozhodného prvku v seriálu zároveň. Volba padla na Dagmar Veškrnovou. Seriálová zpěvačka Dáša se stala průvodkyní novým detektivním seriálem, který byl již koncipován jako „položivé“ vysílání. Vlastní případ byl předtočen. V klíčovém okamžiku došlo k zastavení obrazu a divák se ocitl ve studiu, kde byla samozřejmě Dagmar. Byla položena otázka a cesta k pachateli. Diváci mohli hlasovat a po ukončení hlasování jsme mohli vidět zbytek příběhu s často nečekaným rozuzlením.