Hausbót
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný, romantický
Délka:
110 min
Motto:
Je zamilovaný až po uzel na kravatě, jen o tom zatím neví...
Země:
USA, 1958
Ovdovělý politik Tom Winston (Cary Grant) se rozhodne věnovat víc času svým třem dětem, o které se po smrti matky starali příbuzní. Tom si jako opatrovatelku najme půvabnou Italku Cinzii (Sophia Loren), která sice příliš nerozumí vaření a...

Popis

Ovdovělý politik Tom Winston (Cary Grant) se rozhodne věnovat víc času svým třem dětem, o které se po smrti matky starali příbuzní. Tom si jako opatrovatelku najme půvabnou Italku Cinzii (Sophia Loren), která sice příliš nerozumí vaření a ostatním domácím pracem, ale zato si od začátku dobře rozumí s dětmi. Tom netuší, že Cinzia je ve skutečnosti dcerou prominentního italského dirigenta a že před svým přehnaně starostlivým tatínkem utekla. Tom nešťastnou náhodou přijde o domek a nezbude mu než najmout pro všechny zchátralý hausbot. Tam se Cinzia zamiluje do Toma a vlastně i do jeho dětí. Tom ji také miluje, avšak problém je, že o tom sám ještě neví.

Klasická hollywodská romantická komedie samozřejmě nejvíc těží z popularity Caryho Granta a z půvabů Sophie Loren, která se po úspěších na domácí půdě začínala prosazovat i v Americe. Snímek měl nominaci na dva Oscary, za scénář a za píseň Almost in Your Arms.