William Castle, průkopník interaktivního kina, specialista na nízkorozpočtové béčkové horory a strašidelné filmy, ale především proslulý showman a mistr prezentace. Jít na Castlův film představovalo komplexní zážitek. Návštěvníci museli povinně...

Popis

William Castle, průkopník interaktivního kina, specialista na nízkorozpočtové béčkové horory a strašidelné filmy, ale především proslulý showman a mistr prezentace. Jít na Castlův film představovalo komplexní zážitek. Návštěvníci museli povinně uzavřít pojistku pro případ náhlé smrti hrůzou, vítaly je uvaděčky oblečené jako zdravotní sestry, před kinem čekala sanitka s blikajícími světly. Jindy zase vybraná sedadla překvapila diváka v nejvypjatější chvíli slabým elektrickým šokem. Dalším jeho vynálezem byl takzvaný koutek srabů (yellow corner), do kterého mohl v průběhu projekce po žlutých šipkách zamířit vyděšený divák a vysloužit si tak nárok na vrácení vstupného, vykoupený ovšem pobytem na hanbě a opovržením zbytku publika. U některých filmů rozhodovali diváci o dalším vývoji děje.

Dům na strašidelném návrší patří ke Castlovým nejúspěšnějším a také nejkvalitnějším snímkům. Výstřední milionář Frederick Loren pořádá večírek v domě, který byl v minulosti dějištěm sedmi vražd. Pozve pětici hostů, kterým za strávení noci ve strašidelném domě slíbí odměnu 10 000 dolarů. O půlnoci služebnictvo zamkne dům a hrůza může začít. V roli milionáře hororová ikona Vincent Price (velký oblíbenec dalšího temného génia Tima Burtona), v roli strašidelného domu slavný Ennis House architekta Franka Lloyda Wrighta.

William Castle, průkopník interaktivního kina. Festival otrlého diváka, ctitel filmových tradic. A tak pozor! Nikdy nevíte, co na vás může z temnoty kinosálu vybafnout!