Hounddog
Typ:
film
Žánr:
drama, hudební
Délka:
102 min
Země:
USA, 2007
Poněkud depresivní film, zobrazující část dětství malé Lewellen (Dakota Fanning). Ta žije se svým tatínkem (David Morse) v sousedství své zvláštní babičky (Piper Laurie), u které někdy tráví čas a která jí neustále připomíná, že muži jsou...

Popis

Poněkud depresivní film, zobrazující část dětství malé Lewellen (Dakota Fanning). Ta žije se svým tatínkem (David Morse) v sousedství své zvláštní babičky (Piper Laurie), u které někdy tráví čas a která jí neustále připomíná, že muži jsou špatní. Hodně času však tráví se svým kamarádem Buddym, s kterým prožívá běžné dětské trampoty.

Hlavním motivem filmu je však její záliba v Elvisovi. Lewellen je jeho velká obdivovatelka a velmi nadaná ve zpívání a „tanci“ jeho písní. Během jízdy traktorem je však nešťastnou náhodou zasažen její otec bleskem. Nehodu sice přežije, ovšem jeho intelekt je silně poznamenán (zapomíná i své jméno). Díky babičce si Lewellen myslí že to bylo proto, že zrovna byla s Buddym, že jde o Boží trest za její provinění. Brzy si pak uvědomí, že její otec neschopný pracovat teď nebude mít peníze na to, aby jí koupil lístek na Elvisovo vystoupení. Buddy se ji snaží uklidnit a tak jí slíbí, že jí lístek sežene. Když se mu však začne Lewellen vyhýbat, tak ji místo toho naláká do upuštěné kůlny, kde čeká mladý sotva dospělý mlékař. Ten ukazuje Lewellen lístky a nutí ji, aby před ním tančila nahá a nakonec je z toho pro Lewellen velmi otřesný zážitek...a lístek nedostane.

Malý Buddy pak bere na vystoupení svou novou kamarádku Grashopper a v neděli v kostele se Lewellen posmívají. Ta postupně upadá do silné nemoci a poblouznění. Z toho jí pomáhá až černošský lékař a chovatel koní, který je jejím „velkým kamarádem“, ten totiž i následně vyslechne rozhovor chlapců o tom, co se jí stane, a tak pochopí utrpení jejího dětského srdce.