Julie je rozvedená vědecká pracovnice pocházející z Německa. Ačkoli vypadá jako poněkud upjatá a pořádkumilovná žena, někde uvnitř ukrývá doutnající jiskru veselé spontánnosti, ale její poněkud nudný snoubenec a kolega Russell bohužel není tím...

Popis

Julie je rozvedená vědecká pracovnice pocházející z Německa. Ačkoli vypadá jako poněkud upjatá a pořádkumilovná žena, někde uvnitř ukrývá doutnající jiskru veselé spontánnosti, ale její poněkud nudný snoubenec a kolega Russell bohužel není tím pravým mužem, který by ji dokázal objevit, natož rozdmýchat v plamen. Spojuje je však nadšení pro jejich práci v oblasti genetického inženýrství ovoce a zeleniny a Julie věří, že její dva synové, patnáctiletý Brian, procházející právě bouřlivým obdobím puberty, a introvertní desetiletý Wesley, se naučí mít Russella v lásce během jejich nastávající dovolené.

Jenže právě v okamžiku, kdy mají vyrazit na cestu, dojde v laboratoři ke kritické situaci. Russell musí zůstat a tak Julie odjíždí sama. Matt je charismatický chlapík, věhlasný americký kuchař a rozvedený otec citově založené a poněkud nepředvídatelné čtrnáctileté dcery Daphne a dvou poněkud rozpustilých synů, jedenáctiletého Lewise a osmiletého Joshe. Matt kvůli pracovnímu vytížení vidí své děti málokdy, ale nikdy si nenechá ujít letní dovolenou, kdy s nimi jezdí na prázdninové cesty, ačkoli ony by byly spokojenější, kdyby zůstali doma a lépe se poznali. Julie i Matt dorazí na prázdniny do Nantucketu a ke svému zděšení zjistí, že si pronajali stejné obydlí.

A protože všechny ostatní jsou již obsazené nebo rezervované, nezbývá jim, než to zkusit pod jednou střechou. To však bude velmi obtížné. Vždyť Julie je přehnaně starostlivá a pečovatelská matka, která plánuje život svůj i svých synů s německou důkladností, zatímco Matt je poněkud ztřeštěný a impulsívní. Je otázkou, jestli se jeden od druhého něčemu přiučí ku prospěchu svých dětí nebo se dřív zabijí navzájem. Zdá se, že to bude na dětech, aby válku svých rodičů zastavili a připomněli jim, že o prázdninách má být především legrace.

A tak se Julie a Daphne brzy stanou nespokojenými spojenci, když se Matt stane ochotným rádcem Briana. A jako by to nestačilo, musí Matt i Julie bojovat se silným erotickým napětím, které mezi nimi panuje i přes jejich zcela odlišné postoje k životu, rodičovství i dovolené. A když už to vypadá, že se všechno v dobré obrátí a příměří mezi oběma přeroste v milostný vztah, objeví se Russell.