Dvoudílnou televizní inscenaci Hořká vůně léta natočil režisér Pavel Háša, dramaturgyní byla Jana Dudková, kameramanem Alois Nožička. V hlavních rolích uvidíme Janu Šulcovou (Lucy), Radoslava Brzobohatého (Oliver), Radka Žáka (Tony), Oldřicha...

Popis

Dvoudílnou televizní inscenaci Hořká vůně léta natočil režisér Pavel Háša, dramaturgyní byla Jana Dudková, kameramanem Alois Nožička. V hlavních rolích uvidíme Janu Šulcovou (Lucy), Radoslava Brzobohatého (Oliver), Radka Žáka (Tony), Oldřicha Kaisera (Jeff), dále hrají Pavel Pípal, Josef Somr, Viktor Preiss, Tereza Pokorná, Věra Bublíková a Marcela Nohýnková. Původní dvoudílnou televizní inscenaci napsala Marie Poledňáková podle předlohy Irwina Shawa Lucy Crownová.

HOŘKÁ VŮNĚ LÉTA vypráví o spletitostech života, o lásce manželské i mateřské, vypovídá o vztahu syna k matce, o zranitelnosti dítěte na rozhraní mezi dětstvím a dospělostí, o zranitelnosti mladého muže i muže na vrcholu svých sil. A především o ženě. Oliver Crown, sebejistý, pracovitý, zásadový člověk; Lucy, jeho krásná mladá žena, dobrá manželka a milující matka; Tony, třináctiletý syn s chatrným zdravím, citlivý chlapec, který vyrůstá obklopen něžnou mateřskou láskou, chránící ho na každém kroku. Tak poznáváme celou rodinu uprostřed léta na chatě u jezera. Je tu ještě rodinný přítel Sam a mladík Jeff, který na Oliverovo přání bude Tonymu učitelem, společníkem, přítelem. A pak už přijde jen ona chvíle, náhlá změna, osudný zvrat událostí, při nichž omamná vůně léta náhle zhořkne… Oliver, Lucy i Tony se dopustí všech omylů, kterých je možné se dopustit. Kdyby štěstí mohlo být výsledkem rozumných úvah a rozhodnutí, byli by ti nejchytřejší také nejšťastnější. A že tomu tak není, známe z vlastní zkušenosti.