V této hudební komedii je děj jednoduchý. Zloděj - mladý Richard (Franck Fernandel), ukradne v bytě bohaté dámy diamant, a když utíká, tak jej v prodejně hudebních nástrojů ukryje do jedné s kytar a s úmyslem, že si pro diamant přijde druhý den....

Popis

V této hudební komedii je děj jednoduchý. Zloděj - mladý Richard (Franck Fernandel), ukradne v bytě bohaté dámy diamant, a když utíká, tak jej v prodejně hudebních nástrojů ukryje do jedné s kytar a s úmyslem, že si pro diamant přijde druhý den. Co čert nechtěl, všechny kytary byly druhý den prodány, dříve než si pro něj přišel.

A on s pomocí prodavačky z obchodu Corrinou (Danny Saval), cestují po Francii a navštěvují francouzské celebrity na koncertech. Chtějí diamant vrátit původní majitelce. Ve filmu je množství písniček a uvidíme Johnyho Hollydaye, Sylvii Vartanovou, Charlese Aznavoura, Mylene Demongeot a mnoho dalších. Ve slavné Olympii, kde na ně čeká poslední zastávka, navštíví koncert Charlese Aznavoura, ten je na seznamu poslední, již není velká šance, diamant není, a čekají na policii, že půjdou do vězení. A co by to bylo za hudební film, kdyby dopadl špatně, k mladé dvojici přichází Charles Aznavour a dává jim do rukou diamant, který nalezl, a se kterým již nepočítali.