Vrcholný snímek dánského režiséra Thomase Vinterberga, spoluzakladatele kultovního manifestu Dogma 95, oceněný na MFF v Cannes 2012.Čtyřicetiletý Lucas se nedávno rozvedl a začíná žít nový život. Má přátele, novou práci, přítelkyni a pohodový...

Popis

Vrcholný snímek dánského režiséra Thomase Vinterberga, spoluzakladatele kultovního manifestu Dogma 95, oceněný na MFF v Cannes 2012.

Čtyřicetiletý Lucas se nedávno rozvedl a začíná žít nový život. Má přátele, novou práci, přítelkyni a pohodový vztah s dospívajícím synem. Tuto porozvodovou idylu záhy naruší jedna nahodilá lež, která se rychle začíná šířit v komunitě jeho přátel. Obavy a nedůvěra se vymknou kontrole a vesnice propadne podivné hysterii. Lukas musí uhájit svou čest a později v kolektivní štvanici i holý život...

V hlavní roli napínavého severského dramatu exceluje Mads Mikkelsen v postavě Lucase. Autentický snímek, který byl vybrán a uveden v prestižní soutěži filmového festivalu v Cannes 2012, získal právem dvě ocenění: Cenu za nejlepší herecký výkon pro Madse Mikkelsena a Cenu ekumenické poroty.

Ve svém sedmém filmu HON se Thomas Vinterberg navrátil k tématu rodinných a mezilidských vztahů. Představuje na povrch spořádanou a zdánlivě šťastnou komunitu lidí, která však dokáže člověka nemilosrdně zničit a potupit... Obdobně jako v předchozí tvorbě (RODINNÁ OSLAVA /1998/, KDYŽ MUŽ SE VRACÍ DOMŮ /2007/, SUBMARINO /2010/) Vinterberg natočil emotivní film se strhujícími hereckými výkony, sugestivní kamerou a s citem pro atmosféru realistického příběhu, který se může přihodit komukoliv z nás.