Hokejový zázrak
Typ:
film
Žánr:
rodinný, historický, drama, sportovní
Délka:
135 min
Motto:
Když věříš, může se stát cokoli
Země:
USA, 2004
Hokejový zázrak je film nabitý radostným dějem a napětím. Jedná se o inspirativní příběh podle skutečnosti, který se odehrává na pozadí jedné z největších událostí historie sportu - kdy v roce 1980 hokejový tým Spojených států amerických...

Popis

Hokejový zázrak je film nabitý radostným dějem a napětím. Jedná se o inspirativní příběh podle skutečnosti, který se odehrává na pozadí jedné z největších událostí historie sportu - kdy v roce 1980 hokejový tým Spojených států amerických triumfálně porazil na Olympijských hrách Sovětský svaz.

Roli dynamického a pevně odhodlaného trenéra Herba Brookse si zde zahrál Kurt Russel, který byl nominován na Zlatý Globus (Boeing 747 v ohrožení, Oheň, Silkwoodová) a podává ve filmu vynikající výkon. Herb Brooks měl téměř nesplnitelný sen - chtěl porazit zdánlivě neporazitelné Rusy v jejich vlastní hře. Brooks začínal s náhodně vybranou skupinou dvaceti kluků a trénoval je tak, aby hráli jako nikdy předtím. Udělal z nich tým, který věřil, že se mu podaří dosáhnout nedosažitelného.