Hlas
Typ:
film
Žánr:
thriller, horor
Délka:
97 min
Motto:
Jak uniknete před něčím, co nemůžete vidět?
Země:
Turecko, 2010
Atmosférický thriller s temným podtextem, který v převážně poetické turecké kinematografii zavádí tradici oblíbeného žánru.Zkušený scenárista a režisér Ümit Ünal, jehož předešlé filmy získaly mnoho prestižních ocenění na mezinárodních filmových...

Popis

Atmosférický thriller s temným podtextem, který v převážně poetické turecké kinematografii zavádí tradici oblíbeného žánru.

Zkušený scenárista a režisér Ümit Ünal, jehož předešlé filmy získaly mnoho prestižních ocenění na mezinárodních filmových festivalech v Istanbulu, Ankaře či v Antalyi, tentokrát ve spolupráci s filmovým kritikem a spisovatelem Uygar Şirinem obohacuje současný poetický turecký film o psychologický hororový snímek. Ten i navzdory neexistenci tradice žánrových tvořivých tendencí v kontextu lokální kinematografie získal hned po svém uvedení cenu za nejlepší kameru a nejlepší zkomponovanou hudbu na MFF v Ankaře. Snímek Hlas vypráví příběh ženy, ke které začne promlouvat zvláštní hlas, přicházející ze záhadného zdroje, a odhaluje její doposud nikým nepoznané fakty a souvislosti.

Zdá se, že je to Boží hlas, avšak brzy se začne zintenzivňovat a Deryin život se změní na noční můru. Ünalova inteligentní žánrová chuťovka je plná referencí a motivů turecké kultury a poukazuje především na aktuální problém současné globální společnosti, na tematiku disfunkční a traumatizované rodiny.