Hezké chvilky bez záruky
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
90 min
Motto:
Komedie o tom, jak si nelze dělat iluze...
Země:
Česká Republika, 2006
Hana je psycholožka - samostatná - dalo by se říci emancipovaná. Její manžel nemá práci. Na svou ženu žárlí a tak si najde mladou přítelkyni, která ho obdivuje. Jejich pubertální syn Honzík je frustrován. Nikdo na něj nemá čas. Eva je klientka...

Popis

Hana je psycholožka - samostatná - dalo by se říci emancipovaná. Její manžel nemá práci. Na svou ženu žárlí a tak si najde mladou přítelkyni, která ho obdivuje. Jejich pubertální syn Honzík je frustrován. Nikdo na něj nemá čas. Eva je klientka Hany - úspěšná, velmi pohledná a udržovaná žena středního věku. Má problémy se svým skoro dospělým synem.

Eva se bláznivě zamiluje do synova mladého kamaráda. Syn se zase zamiluje do Hany. Ale kruh se tím rozhodně neuzavírá.. ........v našem příběhu se objevuje mnoho dalších postav - mladých i starých, bohatých i chudých, kteří navštěvují Haninu poradnu a chrlí na ni své problémy, někdy vážné, někdy spíše komické.

Film by měl působit jako kaleidoskop nejrůznějších komických, tragických i banálních střepů lidské existence, tak jak se jej pokusily autorky postihnout, aby vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás. V tomto zatím posledním filmu režisérky Věry Chytilové se kromě ústřední šestice "hlavních postav" objevuje celá škála drobných rolí, představujících pacienty psycholožky Hany, kteří prostřednictvím psychologické poradny vyprávějí své problémy a životní útrapy.

Do těchto rolí Věra Chytilová obsadila známé české herce, často ty, kteří se objevili v jejích předešlých filmech. Nejen tím se ji podařilo navázat na její úspěšné filmy, které v minulých dekádách vyprodávaly kina (např. Pasti, pasti, pastičky či Kopytem sem, kopytem tam).