Seriál Herkules byl natáčen v období mezi léty 1995-1999, hlavním představitelem se stal vysoký americký krasavec Kevin Sorbo, který roli získal v konkurzech. Jako Herkulův věrný přítel se představil novo-zélandský herec Michael Hurst. Bylo...

Popis

Seriál Herkules byl natáčen v období mezi léty 1995-1999, hlavním představitelem se stal vysoký americký krasavec Kevin Sorbo, který roli získal v konkurzech. Jako Herkulův věrný přítel se představil novo-zélandský herec Michael Hurst. Bylo natočeno 6 řad seriálu + 5 filmů. Seriál Herkules se stal nejúspěšnějším seriálem, kdy předčil i takové televizní bomby, jako Pobřežní hlídka nebo Star Trek.

Mezi dalšími pravidelně hostujícími herci se řadí: Kevin Smith (coby nebezpěčně svůdný a krásný bůh války Áres), Alexandra Tydings ( která věrně ztvárnila bohyni lásky a krásy Afroditu), Liddy Holloway (jako Herkulova maminka Alcména), Hudson Leick (coby šílená Calisto),Karl Urban (jež zvárnil syna Afrodity, Cupida), Tawny Kitaen (jež reprezentovala nádhernou první manželku Herkula, Deianeiru), Sam Jenkins ( která ztělesnila Serenu, druhou manželku Herkula a dokonce i v reálném životě si Sam vzala za manželka Kevina),Tamara Gorski (coby další láska Herkula), dále jsme mohli v pár epizodách vidět i Lucy Lawless a Rnée O´Connor (Xena a Gabriela),...a spoustu dalších zajímavých herců a postav. Seriál Herkules se stal legendou, tak jako samotná postava hrdiny Herkula.