Samotný vznik Hodně divných příběhů je snad ještě divnější, než seriál samotný. Na počátku všeho stála (stejně jako u většiny zásadních věcí) náhoda. A tou náhodou bylo setkání Jiřího Zídka s Karlem Spěváčkem během příprav prvního předávání...

Popis

Samotný vznik Hodně divných příběhů je snad ještě divnější, než seriál samotný. Na počátku všeho stála (stejně jako u většiny zásadních věcí) náhoda. A tou náhodou bylo setkání Jiřího Zídka s Karlem Spěváčkem během příprav prvního předávání Zlatého DVD. Nejdříve se přehlédli, potom zkritizovali českou kinematografii, vedli dalekosáhlé debaty o hororech a velmi krátce nato následovalo první společné natáčení, během něhož vznikl krátký trailer. To ještě netušili, jaké bude mít následky, a že se stane nosnou a nezapomenutelnou součástí úvodních titulků. Nápady se hrnuly, zajímavých lokací bylo plno, a tak se rozhodli natáčet ve volném čase povídku po povídce. Jenže ty si začaly velmi záhy žít svým vlastním životem, postavy z jedné se objevily v druhé, až nakonec vznikl seriál plný podivných lidí a ještě podivnějších příběhů, který je neobvyklým pohledem pod pokličku malého města, ve kterém možná žije každý z nás.

Zajímavostí a ojedinělostí celého projektu je jeho samotný vznik, za kterým stojí pouze dva lidé, kteří vzali na svá bedra vše od produkčních záležitostí, až po samotnou realizaci natáčení a postprodukci. Vzhledem k ultranízkému rozpočtu, který byl opravdu zanedbatelný a pohyboval se ve velmi nízkých položkách, se vše točilo na jednu kameru a směrový mikrofon bez jakékoliv jiné techniky, optiky či dodatečných světel, natož pak početného štábu. Výsledný snímek tak díky tomu získal svoji neotřelou podivnou a děsivě pravdivou atmosféru, která řadě prázdných a plochých současných televizních seriálů a inscenací domácí provenience chybí. Zkrátka přichází absolutně nezávislý undergroundový seriál, který z hlavy jen tak snadno nedostanete. Pan Bolest už se na vás těší.

Každý den se rodí nové město, aby některé ze starých mohlo zaniknout. Ale potom jsou tu města, která existují staletí. Každý měl šanci v takovém podobném strávit nějaký čas, ale jen někteří měli možnost otevřít jejich třináctou komnatu - A ta čeká právě na vás. Vítejte ve městě. Hodně divném městě, plném hodně divných lidí a jejich hodně divných příběhů.Patnácti hororových příběhů.

Epizody:
* Štola
Pedofilní učitel z mateřské školky se probouzí v temnotě podzemí. Průvodci jeho cesty "za světlem" mu jsou oběti malých dětí. "Bez pocitu viny se z rozkoše stává nuda. A nuda zabíjí!"

* Tramp
Kolik hektolitrů krve se dá prolít během trampského songu Prázdné nádraží? Bude se vám za country tónů pecky Pramínek vlasů zvedat žaludek? "Zas černej furgon vyrazil."


* Trip
Zhulení lidi prý vidí divné věci. Zhulení mrtví divné, ale opravdu divné věci zažívají. Povídka, která nedává smysl, pokud nemáte "pod kůží". "Potáhni si, nebo jdi do prdele. A vrať mi to bongo."

* Znovuzrození
Láska má hodně podob. Není však radno se zamilovávat do hodně divného krasavce s náboženským cítěním, který odmítá sex a ve sklepě má tupou sekeru. "Můj milý deníčku. Za poslední dobu se toho stalo tak moc ..."

* Spajdrmen
Přílišná četba komiksů škodí vašemu zdraví. A současně zdraví vašeho okolí. To si pak jeden představí, že je Spajdrmen a chce zbavit svět zlých lidí. "Člověk se superhrdinou nerodí. Člověk se superhrdinou stává pod tíhou okolností."

* Jízda
Jízda autem může vyvolávat různé pocity. Jaké pocity vyvolá v klukovi a holce, kteří těsně před ní zažili opravdu bolestivé a krvavé chvilky, na něž nezapomenou do konce svých životů? "Nic proti vám, ale zdáte se mi ňáký divný!"

* Rande
Holka si najde kluka přes internet. Seznámí se s jeho maminkou. Zdá se, že je ruka v rukávě. Bohužel, všechno je jinak. Holka se octne v balicím papíru. "Tady si můžete křičet, jak chcete."

* Festival
Na karlovarském festivalu jsou desítky projekcí. Lidi se na nich dívají na filmy. Na jeden takový speciální, hodně krvavý a brutální se těší jen jediný divák. Stařík. "Možná, že se dozvíme něco zásadního."

* První job
Kam až může dovést uťápnutou ženušku v domácnosti bolestivá ztráta dcerky a opilý manžel - policista? "Je mi z tebe na blití, reverende."

* Absolvent
Každý něčemu fandíme. Když se ale z fanouškovství stává posedlost, může to znamenat velký a bolestivý průšvih. Zvlášť pro naivního kluka s rovnátkama, věřícího na Ježíška a hobity. "Pan Bolest se už na tebe těší."

* Potrat
Těhotenství je pro mnohou ženu požehnáním. Pro hrdinku této povídky bylo utrpením. A to do slova a do písmene. "Ještě jednoho panáčka do bříška, maminko?"

* Královská hra
Během podzimu života nejen padá listí, ale hrají se i šachy. V této povídce za šachovnici zasedli stařík s panem doktorem. A tak trochu zavzpomínali. "Jo šachy, to je hra králů."

* Barák
Příběh jedné hodně nenormální rodinky, čekající pět let na důležitou návštěvu. "Zatracení červi."

* Noc krve
Mrtví lezou z hrobů. Velkolepé finále plné krve. Postavy ze všech povídek se potkávají a pan Bolest opět startuje motorovou pilu. "Proboha, co ti to udělali?!"

* Making of
Pohled do zákulisí natáčení hodně divného seriálu, které bylo ještě divnější, než scenárista mohl tušit. "Jirko, kdy budu konečně herečka?