Havárie v Arktidě
Typ:
film
Žánr:
drama, katastrofický, tv film
Délka:
96 min
Země:
USA, 1993
Vojenský transportér na cestě z Islandu do Newfoundlandu ztrostokal v arktické pustině. Ti, kteří přežili, musejí přestát podmínky zmrzlé pustiny. Opakované pokusy o jejich záchranu selžou a kapitán musí zoufalou skupinku udržet v klidu. Všichni...

Popis

Vojenský transportér na cestě z Islandu do Newfoundlandu ztrostokal v arktické pustině. Ti, kteří přežili, musejí přestát podmínky zmrzlé pustiny. Opakované pokusy o jejich záchranu selžou a kapitán musí zoufalou skupinku udržet v klidu.

Všichni očekávali, že cesta vojenským letounem Boxtop 22 z Thule do zmrzlé pustiny v severozápadním území Kanady bude běžnou rutinou plnou nudy. Jenže během okamžiku se vše změnilo – letadlo havarovalo a přeživší posádka i cestující rychle začali propadat panice a zoufalství. Nejprve považovali za neuvěřitelné štěstí, že čtrnáct z osmnácti lidí pád letadla přežilo, včetně lékařky Wilmy De Groot. Jenže jak čas ubíhá a nemilosrdná zima proniká až do morku kostí, zoufalství začne hrát dominantní roli. A pokusy o jejich záchranu nevycházejí.