Hasiči
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
70 min
Země:
Česká Republika/Slovensko, 2010
Mladá a ctižádostivá Veronika "Nika" si vybrala pro svůj život hodně náročné povolání - chce se stát hasičkou, povolání, které vyžaduje nejen velkou odvahu, fyzickou kondici, soběstačnost, nasazení ... přesto, že ji okolí, známí včetně...

Popis

Mladá a ctižádostivá Veronika "Nika" si vybrala pro svůj život hodně náročné povolání - chce se stát hasičkou, povolání, které vyžaduje nejen velkou odvahu, fyzickou kondici, soběstačnost, nasazení ... přesto, že ji okolí, známí včetně její matky od tohoto bláznivého rozhodnutí odrazují, Nika si trvá na svém, netuší, ale jak těžkou cestu si vybrala, stát se hasičem není jen tak, povolání, které je určeno především silným chlapům, ale ani to nedokáže, poněkud malou a štíhlou Niku odradit.

Její šance přide ve chvíli, kdy vypukne požár v jednom diskotékovém klubu,při hašení požáru dojde k nebezpečnému výbuchu propanbutanových láhví, výbuch vážně zraní jednoho z hasičů a tak velitel hasičů (Miroslav Etzler) musí hledat náhradu, dostane se konečně Nika k hasičům?