Hanně (kterou si zahrála na Oscara nominovaná Saoirse Ronan z filmu Pokání, taktéž v režii Joea Wrighta) je šestnáct let. Je bystrá, zvídavá a je to milující dcera. Je výjimečná svou silou, vytrvalostí a zkušenostmi vojáka – to proto, že...

Popis

Hanně (kterou si zahrála na Oscara nominovaná Saoirse Ronan z filmu Pokání, taktéž v režii Joea Wrighta) je šestnáct let. Je bystrá, zvídavá a je to milující dcera. Je výjimečná svou silou, vytrvalostí a zkušenostmi vojáka – to proto, že vyrůstala v divočině na severu Finska, kde ji vychoval ovdovělý otec Erik (Eric Bana), bývalý agent CIA. Erik Hannu naučil lovit, podroboval ji extrémnímu výcviku sebeobrany a s pomocí pouhé jediné encyklopedie a knihy pohádek jí nahradil veškerou školní docházku.

Hannin život se nepodobá životu žádného z jejích vrstevníků – pro ni byla výchova současně i výcvikem, to vše ve snaze udělat z ní dokonalého zabijáka. Ale Hannina rodina má ve světě nevyřízené účty a Erik si se smíšenými pocity hrdosti a obav uvědomuje, že už svou dceru nemůže dále držet na jednom místě.

Tento okamžik Hannina dospívání je pro ni velice drsný – je nucena se od Erika odloučit a vydává se na misi, která jí byla od samého počátku souzena. Než se jí podaří znovu se podle plánů sejít s otcem v Berlíně, je zadržena agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špionka Marissa Wieglerová (držitelka Oscara Cate Blanchett). Marissa, která se špionážní činnosti věnuje celý život, ukrývá řadu let tajemství, jež ji s Hannou a Erikem spojují.

Hanna, která je zadržována v podzemním komplexu pod marockou pouští, se brzy svým věznitelům postaví na odpor. Po svém odvážném útěku na povrch se ocitá v neznámé krajině a ve světě, jehož pravidla nezná, a je nucena to vše rychle pochopit a zorientovat se. Marissa za ní tajně vyšle tým agentů a sama se k vražednému pronásledování připojí také. Jak Hanna putuje napříč Evropou a blíží se ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o své existenci a pokládat si nečekané otázky o své vlastní lidskosti.