Středoškolačka Tracey Turnblad sice narostla do nebývalých rozměrů, ale i tak ve svém velkém srdci chová pouze jednu jedinou vášeň – tanec. Jejím velkým snem je vystoupit v prestižním baltimorském televizním programu The Corny Collins Show....

Popis

Středoškolačka Tracey Turnblad sice narostla do nebývalých rozměrů, ale i tak ve svém velkém srdci chová pouze jednu jedinou vášeň – tanec. Jejím velkým snem je vystoupit v prestižním baltimorském televizním programu The Corny Collins Show.

Tracy (Nikki Blonsky) je svým založením rozená showmanka – má však jeden nepřekonatelný problém. Je totiž poněkud baculatá, což jí způsobuje nejednu starost. Její nadměrná postava ji totiž vždycky vydělovala z davu. To jí ostatně stále dokola připomíná i její srdečná, avšak poněkud hyperprotektivní matka Edna (John Travolta), jejíž proporce jsou podobně impozantní. Fyzické překážky však Tracey nemohou ani v nejmenším zastavit, je totiž přesvědčená o tom, že přišla na svět z jednoho prostého důvodu – aby na něm tančila. Ostatně, její otec Wilbur jí pro změnu stále připomíná: “Jdi si za svým. Kdo má malé cíle, nedosáhne velkých věcí.”

Traceyin výstup v televizní show Cornyho Collinse (James Marsden) má velký úspěch, což stávající úřadující princezna Amber Von Tussle (Brittany Snow) ani její intrikánská matka Velma (Michelle Pfeiffer) nedokážou překousnout. Aby toho nebylo málo, je také čím dál zřejmější, že do Tracey se zakoukal přítel Amber, Link Larkin (Zac Efron). Z druhdy přátelského klání se rázem stává osobní záležitost a mezi dívkami, které usilují o korunku Miss Teenage Hairspray, to začíná pěkně vřít.

Ve škole si však Tracey uvědomí, že jsou na světě i zásadnější problémy než to, kdo má na hlavě
nejlepší účes – vztah její nejlepší přítelkyně, bílé Penny Pingleton (Amanda Bynes) k černému Seaweedovi (Elijah Kelley) je totiž v neustálém centru pozornosti rasistického okolí. Tracey celou kauzu vezme za svou a připojí se k neohrožené aktivistce Motormouth Maybelle (Queen Latifah), která prostřednictvím nenásilného pochodu městem bojuje za integraci barevného obyvatelstva. Po celé řadě peripetií musí Tracey čelit hrozbě uvěznění a proto se rozhodne ukrýt u své kamarádky Penny.

Vyřeší všechny své problémy a přijde na poslední utkání v tanci včas a nebo se s korunkou Miss Teenage Hairspray může rozloučit? Když se načechrané účesy skříží s velkými sny, může se stát cokoliv. A také se tak děje! Přinejmenším ve světě této báječné komedie, která dokazuje, že vám sice nemusí padnout šaty, ale i tak můžete zapadnout a vyhrát.