Hadrová panenka
Typ:
seriál
Žánr:
drama, romantický
Délka:
45 min
Země:
Venezuela, 2000
Život si s Lauritou Arteagovou krutě zahrává. I když se narodila milujícím a bohatým rodičům, ještě jako dítě byla od nich odloučena a přinucena žít po mnoho let v chudobě, bez toho aby znala svou pravou identitu. Za tímto tragickým obratem...

Popis

Život si s Lauritou Arteagovou krutě zahrává. I když se narodila milujícím a bohatým rodičům, ještě jako dítě byla od nich odloučena a přinucena žít po mnoho let v chudobě, bez toho aby znala svou pravou identitu. Za tímto tragickým obratem Lauritina života stojí chamtivý a zlý Luis Felipe Montesinos, jenž je zaměstnán u Lauritina otce Eugenia Arteagy. Hluboká závist, kterou cítí k čemukoli dobrému v Arteagově životě - k jeho úspěšné firmě, jeho štěstí, jeho mladé a krásné ženě - nutí Montesinose vymyslet zlomyslný plán na zničení Arteagy a přivlastnění si jeho majetku. Každý krok svého zlého plánu provádí s chladným rozmyslem. Nejprve s pomocí svých geniálních schopností v oblasti financí a podvodu připraví Arteagu o všechen jeho majetek. Potom zabije Arteagovu ženu Lauru a vše nastraží tak, aby vina padla právě na Eugenia. Arteaga, bezmocná oběť toho, koho považoval za svého věrného přítele a zaměstnance, je odsouzen ke 30ti letům vězení.

Ono osudné odpoledne přijíždí do domu přesně v ten okamžik, kdy se odehrává zločin, Lauritina chůva. V obavě o svůj život se rozhodne i s dítětem utéci. Toto rozhodnutí má pro ni hrozné důsledky, protože Montesinos ji ve svém autě pronásleduje, srazí ji a těžce zraněnou nechá ležet na silnici. Tak si chce zajistit, že tento svědek již nepromluví. O několik hodin později najde Lauritu a její chůvu Lauritina pozdější matka Doňa Coromoto, necitlivá a nepříjemná žena, která si na chudé živobytí vydělává prodejem zbytků. Dona Coromoto se dívenky ujme, ale od útlého věku ji využívá, posílá ji prodávat noviny a sbírat zbytky. V chatrčové čtvrti, kde žijí, dali Lauritě bezcitní sousedé, kteří jí závidí krásu a ušlechtilé srdce, přezdívkou "hadrová panenka".

Po letech svede osud Lauritu a toho, který jí nejvíce ublížil, dohromady. Laurita náhodou potkává nejstaršího syna Luise Felipa Montesinosy, Alejandra. Navzdory sociálním rozdílům se do sebe zamilují - ale Montesinova rodina tuto mladou ženu opět hluboce zraní, tentokrát když jí odloučí od muže, kterého miluje. Osud jí však dá možnost pomstít se, když je její otec konečně propuštěn z vězení a vrací se rozhodnut získat zpět vše, co mu bylo tak bezcitně uloupeno, včetně milované dcery. Jen tehdy, osvobozena od minulosti, může Laurita nalézt své štěstí po boku Alejandra.