Třetího listopadu roku 2004 uspořádala skupina Einstürzende Neubauten výjimečný koncert na výjimečném místě. Do berlínského Paláce republiky, chrámu socialistických sjezdů a estrád, byli sezváni „supporteři“: užší publikum, které se účastnilo...

Popis

Třetího listopadu roku 2004 uspořádala skupina Einstürzende Neubauten výjimečný koncert na výjimečném místě. Do berlínského Paláce republiky, chrámu socialistických sjezdů a estrád, byli sezváni „supporteři“: užší publikum, které se účastnilo (placeného) komunitního experimentu skupiny. Akce má několik vrcholů: zapojení stočlenného sboru z publika („co je, je - co není, je možné; jen to, co není, je možné!"), rozehrání ocelové konstrukce Paláce a extatické bubnování na padesát stolů, kdy skupina a publikum splynou v jediné akční těleso.

Neubauten už delší dobu hledají způsob, jak uniknout strukturám pop-music a vytvořit vlastní komunitu. Film ukazuje, že se to vcelku daří: rocková utopie jako cesta k občanské společnosti. V rámci koncertního večera FEBIOFEST a Divadlo Archa uvádějí berlínskou elektronickou scénu (Divadlo Archa, 27. března, 20 hodin) vystoupí Alexander Hacke & Danielle de Picciotto s audiovizuální performancí The Cult of Cthulhu.