Ve světě stejně rozlehlém jako tajemném existuje už postaletí malá skupina mocných. Ochránci míru a práva, říkají si Sbor Zelené lucerny. Je to bratrstvo bojovníků, kteří přísahali udržovat mezigalaktický řád a pořádek. Každý ze členů Zelené...

Popis

Ve světě stejně rozlehlém jako tajemném existuje už postaletí malá skupina mocných. Ochránci míru a práva, říkají si Sbor Zelené lucerny. Je to bratrstvo bojovníků, kteří přísahali udržovat mezigalaktický řád a pořádek. Každý ze členů Zelené lucerny má prsten, který mu dává superschopnosti. Když nový nepřítel Parallax hrozí, že zničí rovnováhu sil, je jejich osud a osud Země v rukou nejmladšího člena, prvního člověka, který byl vybrán: Hala Jordana.

Hal je nadaný, arogantní testovací pilot, ale Zelené lucerny nemají pro lidi příliš respektu, protože nikdy dříve nevyužili moc prstenu. Hal je ale očividně chybějícím článkem skládanky. Vedle svého odhodlání a silné vůle má Hal něco, co žádný člen Zelených luceren nemůže mít: lidskost. Navíc ho podporuje jeho druhá pilotka a zároveň dětská láska Carol Ferris (Blake Lively). Pokud se Hal naučí rychle ovládat své schopnosti a najde odvahu překonat svůj strach, může dokázat, že není jen klíčem k poražení Parallaxhe, ale stane se největším ze všech Zelených luceren.