Gnomeo a Julie
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, rodinný, romantický, fantasy, animovaný
Délka:
84 min
Země:
USA/Anglie, 2011
Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Režisérem filmu je tvůrce Shreka 2 Kelly Asbury, scénář napsal Mark Buton, který je autorem úspěšného...

Popis

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Režisérem filmu je tvůrce Shreka 2 Kelly Asbury, scénář napsal Mark Buton, který je autorem úspěšného Madagaskaru, což je záruka zábavného příběhu, u kterého se budou bavit děti i dospělí. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna, což je zajisté ten nejlepší čas na příběh lásky.

Název filmu, tedy úprava originálního názvu hry, vychází ze slova „gnóm“, což méně často používané označení pro trpaslíka. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. Klasické hity se během děje střídají s novými kusy, které napsal spolu s dlouholetým spolupracovníkem Bernie Taupinem a nazpíval s několika slavnými kolegyněmi – o spolupráci s ním veřejně mluví i samotná Lady Gaga či Nelly Furtado. „Je to velmi přístupný a přímý film, zábavný a vtipný, hodně také díky zasazení děje do typického britského prostředí a používání hovorových výrazů,“ říká o filmu Elton John.