Glee
Typ:
seriál
Žánr:
komedie, drama, hudební, muzikál
Délka:
44 min
Motto:
Všechno je lehčí když se o tom zpívá
Země:
USA, 2009
Will Schuester (Matthew Morrison) je učitel španělštiny na fiktivní William McKinley High School v Limě v americkém státě Ohio. Když je propuštěn učitel hudby a dosavadní vedoucí hudebního souboru, kvůli podezření ze zneužívání studentů, rozhodne...

Popis

Will Schuester (Matthew Morrison) je učitel španělštiny na fiktivní William McKinley High School v Limě v americkém státě Ohio. Když je propuštěn učitel hudby a dosavadní vedoucí hudebního souboru, kvůli podezření ze zneužívání studentů, rozhodne se, že převezme jeho vedení. Jako žák byl sám členem tehdy významného a úspěšného sboru a chtěl by nyní navázat na jeho dávné úspěchy. Přitom se musí potýkat s různými těžkostmi, jako je napjatý rozpočet, a především se Sue Sylvester (Jane Lynch). Ta je trenérkou místních roztleskávaček, obává se o své přednostní postavení ve škole a neustále se pokouší sabotovat klub. Další problémy mu způsobuje vlastní manželka Terri (Jessalyn Gilsig).

Další hlavní postavou seriálu je výchovná poradkyně Emma Pilsbury (Jayma Mays) a také osm členů sboru, které ztvárnili Dianna Agronová, Chris Colfer, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Amber Riley, Mark Salling a Jenna Ushkowitz. Také oni řeší rozličné problémy. Rachel Berry (Lea Michele) by se chtěla stát (a stane) hvězdou. Kurt (Chris Colfer) je gay, čelí šikaně kvůli své sexuální orientaci a bojí se, jak otec přijme jeho homosexualitu (přijme ji dobře). Fotbalisté Finn (Cory Monteith) a Puck (Mark Salling) a roztleskávačka Quinn (Dianna Agronová) se zapletou do výbušného milostného trojúhelníku, protože Quinn otěhotní s Puckem, ale tvrdí že je to dítě Finnovo, ale nakonec pravda vyjde najevo (avšak tento milostný trojúhelník brzy skončí, jelikož Finn začne chodit s Rachel a nakonec se s ní zasnoubí).

V druhé sérii se hlavními postavami stali další dvě členky sboru a otec jednoho z členů sboru, které hrají Naya Rivera, Heather Morris a Mike O'Malley. Ve třetí sérii k hlavním postavám přibyli Mike Chang (Harry Shum mladší) a Blaine Anderson (Darren Criss) a naopak seriál opustili Gilsig a O'Malley. Ve čtvrté sérii již mezi hlavní postavy nepatřily Quinn Fabray (Dianna Agronová) a Emma Pillsbury (Jayma Mays) a objevují se zde pouze jako vedlejší. Mezi hlavní postavy se dostal Sam Evans v podání Chorda Overstreeta.